The Big Oyster
History on the Half Shell
Artikel konnten nicht hinzugefügt werden
Leider können wir den Artikel nicht hinzufügen, da Ihr Warenkorb bereits seine Kapazität erreicht hat.
Der Titel konnte nicht zum Warenkorb hinzugefügt werden.
Bitte versuchen Sie es später noch einmal
Der Titel konnte nicht zum Merkzettel hinzugefügt werden.
Bitte versuchen Sie es später noch einmal
„Von Wunschzettel entfernen“ fehlgeschlagen.
Bitte versuchen Sie es später noch einmal
„Podcast folgen“ fehlgeschlagen
„Podcast nicht mehr folgen“ fehlgeschlagen
0,00 € im Probezeitraum
BEFRISTETES ANGEBOT
Nur 0,99 € pro Monat für die ersten 3 Monate
Angebot endet am 16.12.2025 um 23:59 Uhr. Es gelten die Audible Nutzungsbedingungen.
Bist du Amazon Prime-Mitglied?Audible 60 Tage kostenlos testen
Für die ersten drei Monate erhältst du die Audible-Mitgliedschaft für nur 0,99 € pro Monat.
Pro Monat bekommst du ein Guthaben für einen beliebigen Titel aus unserem gesamten Premium-Angebot. Dieser bleibt für immer in deiner Bibliothek.
Höre tausende enthaltene Hörbücher, Audible-Originale, Podcasts und vieles mehr.
Pausiere oder kündige dein Abo monatlich.
Aktiviere das kostenlose Probeabo mit der Option, monatlich flexibel zu pausieren oder zu kündigen.
Nach dem Probemonat bekommst du eine vielfältige Auswahl an Hörbüchern, Kinderhörspielen und Original Podcasts für 9,95 € pro Monat.
Wähle monatlich einen Titel aus dem Gesamtkatalog und behalte ihn.
Für 16,95 € kaufen
-
Gesprochen von:
-
John H. Mayer
-
Von:
-
Mark Kurlansky
Über diesen Titel
For centuries New York was famous for its oysters, which until the early 1900s played such a dominant a role in the city’s economy, gastronomy, and ecology that the abundant bivalves were Gotham’s most celebrated export, a staple food for the wealthy, the poor, and tourists alike, and the primary natural defense against pollution for the city’s congested waterways.
Filled with cultural, historical, and culinary insight–along with historic recipes, maps, drawings, and photos–this dynamic narrative sweeps readers from the island hunting ground of the Lenape Indians to the death of the oyster beds and the rise of America’s environmentalist movement, from the oyster cellars of the rough-and-tumble Five Points slums to Manhattan’s Gilded Age dining chambers.
Kurlansky brings characters vividly to life while recounting dramatic incidents that changed the course of New York history. Here are the stories behind Peter Stuyvesant’s peg leg and Robert Fulton’s “Folly”; the oyster merchant and pioneering African American leader Thomas Downing; the birth of the business lunch at Delmonico’s; early feminist Fanny Fern, one of the highest-paid newspaper writers in the city; even “Diamond” Jim Brady, who we discover was not the gourmand of popular legend.
With The Big Oyster, Mark Kurlansky serves up history at its most engrossing, entertaining, and delicious.©2006 Mark Kurlansky; (P)2006 Books on Tape
Kritikerstimmen
Advance praise for The Big Oyster
“In his portrait of the once-famous oyster beds of New York Harbor, Kurlansky beautifully illustrates food’s ability to connect us deeply to our particular place in the world, and shows how our nourishment is so vitally tied to the health of the natural world.”
–Alice Waters
“Mark Kurlansky has done it again. The Big Oyster is a zesty love song to a bivalve and a city–intelligent, informative, and impossible to put down.”
–Nathaniel Philbrick, National Book Award—winning author of In the Heart of the Sea
Praise for Mark Kurlansky
1968: The Year That Rocked the World
“Memorable, essential, and in its own way wondrous.”
–The Boston Globe
Salt: A World History
“Bright writing and, most gratifyingly, an enveloping narrative.”
–San Francisco Chronicle
Cod: A Biography of the Fish That Changed the World
“This eminently readable book is a new tool for scanning world history.”
–The New York Times Book Review
“In his portrait of the once-famous oyster beds of New York Harbor, Kurlansky beautifully illustrates food’s ability to connect us deeply to our particular place in the world, and shows how our nourishment is so vitally tied to the health of the natural world.”
–Alice Waters
“Mark Kurlansky has done it again. The Big Oyster is a zesty love song to a bivalve and a city–intelligent, informative, and impossible to put down.”
–Nathaniel Philbrick, National Book Award—winning author of In the Heart of the Sea
Praise for Mark Kurlansky
1968: The Year That Rocked the World
“Memorable, essential, and in its own way wondrous.”
–The Boston Globe
Salt: A World History
“Bright writing and, most gratifyingly, an enveloping narrative.”
–San Francisco Chronicle
Cod: A Biography of the Fish That Changed the World
“This eminently readable book is a new tool for scanning world history.”
–The New York Times Book Review
Noch keine Rezensionen vorhanden
